Rulltårta med hallonfyllning
Hej! Här kommer ett egenkomponerat recept på en rulltårta med hemmagjord hallonfyllning. Himmelskt god! Passar perfekt till fikat eller som en efterätt när det kommer gäster. Servera gärna med färska bär och nyvisspad grädde!
Ingredienser:
Hallonfyllning
3 dl frysta hallon
1 dl frysta jordgubbar
1 dl rörsocker
3 msk vispgräddde
1 tsk vaniljsocker
Rulltårta - botten
4 st ägg
1 dl rörsocker
1.5 dl kokossocker
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl vetemjöl
0.75 dl vispgrädde
1.5 tsk bakpulver
Redskap som är nödvändiga:
- Elvisp
Hallonfyllning:
1. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt koka upp på medelvärme. Koka i ca 1 min. Ställ sedan av och låt svalna i kylen tills användning.
Rulltårta - botten:
1. Sätt ugnen på 240°
2. Börja med ta fram en djupare plåt och klä med bakplåtspapper. Blanda sedan ägg och socker, vispa till en fluffig smet.
3. Tillsätt mjölet och bakpulvret. Vispa med elvispen på lägsta hastighet i ca 15 sek, precis så att smeten blir jämn. Därefter vänder man ner grädden. Blanda ordentligt och häll sedan smeten på den förbredda plåten.
3. Grädda ca 5 min i ugnen. Passa den noga, den måste bli genomgräddad men får inte bli bränd. Förbred under tiden ett annat bakplåtspapper med utspritt rörsocker
4. Vänd genast rulltårtan upp och ner på det andra bakplåtspappret och bre ut hallonfyllningen. Rulla sedan ihop till en rulle. Ta hjälp utav bakplåtspappret och rulla mot dig. Klart!
Servera gärna med vispad grädde och färska bär. Använd alltid ekologiska produkter så blir det en godare smak och en bättre feling! :)
