supergodinspiration.blogg.se

En blogg som kommer att till största del handla om bakning, men också med inslag utav djur, kost och pyssel.

Baka så nyttigt som möjligt!

Publicerad 2019-01-06 15:15:00 i Allmänt,

När jag bakar försöker jag alltid att baka så nyttigt som möjligt. Det kan man göra genom att byta ut vissa ingredienser till andra, men också genom att använda ekologiska produkter. I detta inlägg tänkte jag berätta och förklara lite om vad jag byter ut strösockret till. 
 
Kokossocker 
Detta socker kommer att finnas i nästan alla mina recept. Det är det sockret som jag använder mig mest utav. Kokossocker är betydligt nyttigare än de flesta andra sockren och har en lite mer karameliserande smak. Många mineraler och näringsämnen finns kvar eftersom det inte är lika hårt processat vid framställningen. Kokossockret innehåller alltså mer näring än det vanliga vita sockret. Nackdelen är dock att kokossockret kan påverka smaken i det man bakar, därför blandar jag ofta kokossocker och rörsocker. På så sätt tycker jag att man får det bästa resultatet.
 
Rörsocker 
Man kan säga att kokossocker är bättre än rörsocker och rörsocker bättre en vitt socker. Rörsocker och strösocker är egentligen samma sorts socker i grunden vilket gör kokossockret bättre än de båda. Men rörsockret är inte lika hårt prosessat som det vita sockret. Det innehåller därför mer näring och blir därav ett lite nyttigare altenativ att baka med. 
 
Strösocker 
Det här sockret använder jag ytterst sällan, just på grund utav det låga näringsinnehållet. Strösocker eller vitt socker som jag kallar det är bra att använda i tex smörkrämer eller i bakverk som lätt tar smak. Annars hänvisar jag till kokossocker och rörsocker. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela